top of page
IMG_4444.jpg

Nycirkusfestival där en del av konsterna visas uppe i träden på Herrgården. Foto: Dmitri Kotjuh

Konserter & Evenemang

 

Säsongens program 2023

 

Programet visas i kronologisk ordning. Scrolla ner för att se aktuellt evenemang. 

11 augusti kl 19

Anna Heikkinen & Längtans Kapell

Längtans Kapell består av fyra kvinnor som sjunger stämsång på finska, ett språk inte någon av dem talar. 

Det började för några år sedan, då sångerskan Anna Heikkinen bestämde sig för att söka sina rötter i Karelen. Hon ville förstå, känna och uppleva det finska språket och kulturen. Hon ville sjunga finsk tango helt enkelt. Hon bildade kvartetten Anna Heikkinen & Längtans Kapell som består av fyra högutbildade musiker med stark konstnärlig integritet som spelar instrument som sopransaxofon, cello och accordeon. 

Kvartetten har turnerat flitigt runt om i landet med sin berättande musikföreställning

Satumaa-Sagolandet och som bygger på Anna Heikkinens finska familjehistoria.

Fredagen den 11 augusti kommer de till Rydals Herrgård. 

6 juli kl 18

Denna torsdag bjuds ni på svettig, vacker, hård, ösig och alldeles underbar soulmusik a la´ 60/70tal med moderna kryddor när Sir E från Seglora med sitt band The House of Lords kommer till oss.

16 juni kl 12

Vernissage

Herrgårdskällaren i Rydals Herrgård visar konst i samarbete med Konstliv Sjuhärad. Denna månad är det Jessica Jonsson och Adam Algotsson som ställer ut.

Konstliv Sjuhärad är en förenlig som bildades 2007 i syfte att synliggöra och utveckla det lokala konstlivet genom att skapa nya mötesplatser och samtal mellan yrkesverksamma konstnärer och publik.

Utställningen pågår under 4 veckor. Galleriet är öppet fredag - söndag mellan kl 12-16. 

10 - 11 juni kl 10 - 18

Nycirkusfestival i Rydal

Även i år står Rydals Herrgård för mat- & fikaserveringen under festivalhelgen och du kommer också kunna ta del av själva cirkusfestivalen då några nummer kommer äga rum uppe i våra träd. 

Precis som tidigare år kan du hänga hos oss för att njuta av allt som händer och framför allt träffa artisterna som i år kommer från bland annat Argentina, Tyskland, Norge och Irland och är i världsklass.

Är du amatör och vill testa eller visa upp dina egna konster har vi en 'öppen scen' för dig.

Vi kommer länka till ett mer utförligt program tidigt i vår.  

 
3 juni kl 12 - 18

Denna dag är det Rydalsdagen. Vi tänder grillarna, serverar rosé och ordnar olika lekar. 

Vill du vara med i den årliga Bouleturneringen, som vanns förra året av Carina & Hannu, anmäler du dig själv eller ditt lag till Hugo. Bouleturneringen drar igång kl 14.

1 juni kl 18

Denna torsdag förgyller Thomas Klasson aw-kvällen på temat Svensk Sommar & Kärlek med sina tolkningar på gitarr av Evert Taube, Ted Gärdestad, Tomas Ledin, Ulf Lundell & Darin. 

28 maj kl 13 (FULLBOKAT)

Vi firar självklart MOR den 28 maj med en specialkomponerad festlig meny och

De brede Pöjkarna (Olof Söderberg & Anton Ljungkvist) kommer för att sjunga 

med kärlek i hjärtat till henne. För meny se fliken, 'Mat & Dryck'

Vi kan inte ta emot fler ätande gäster denna dag men glasskiosken är som vanligt öppen och ni är  självkalrt välkomna att sitta i vår vackra trädgård.

18 maj kl 12 (obs torsdag, Kristihimmelsfärd)

Vernissage

Herrgårdskällaren i Rydals Herrgård visar konst i samarbete med Konstliv Sjuhärad. Denna månad ställer Sigrid Hansson ut ihop med Gun Höglind. Sigrid Hansson arbetar i färg med form och rörelse, ofta med hästar som motiv men även människor och dans även om denna utställning har fokus på teckningar. Gun Höglind beskriver att hennes konstnärsskap styrs av en lusta och en nyfikenhet som lett fram till känslor av glädje och vemod liksom kontraster av ljus och mörker, mjukt och hårt. 

Konstliv Sjuhärad är en förenlig som bildades 2007 i syfte att synliggöra och utveckla det lokala konstlivet genom att skapa nya mötesplatser och samtal mellan yrkesverksamma konstnärer och publik.

Galleriet är efter premiären öppet fredag - söndag mellan kl 12-16 under fyra veckor.

4 maj kl 18

Denna torsdag drar Saga Ludvigsson, talangen från Örby, sina bästa låtar inför vår aw-publik. 

Fritt inträde för ätande gäster. 

 

30 april kl 12 - 16

Vårmarknad i Herrgårdsträdgården

Vi firar traditionsenligt in våren i vår Herrgårdsträdgård innan det är dags för braständning nere vid klubbhuset. Gå runt bland marknadsstånden och handla vårens trädgårdsplantor, goda delikatesser och annat som hör våren till. Vi hoppas vädret tillåter uteservering av lunch så vi kan njuta av vårens solstrålar. 

Vaccinationsbussen parkerar hos oss från kl 12. så ni som ännu inte exempelvis vaccinerat er mot TBE, passa på!

För barnen blir det Ponnyridning.

 

 

28 april kl 19

Opera- & musikalkväll

En oförglömlig kväll bjuds ni på när Herrgården gästas av operasångare och
pianister som ger oss de mest omtyckta ariorna.

Pris 400 kr inkl 2 rätter. Barbiljett 100 kr

Pris 400 kr inkl 2 rätter

21 april kl 12

Vernissage

Herrgårdskällaren i Rydals Herrgård visar konst i samarbete med Konstliv Sjuhärad. Som vår andre utställare presenterar vi Nina Sinkkonen. 

Nina Sinkkonen är en mångfacetterad konstnär som arbetar gränsöverskridande med fotografi, teckning och installationer.

Nina hittar sin inspiration i sitt arv, sin närmiljö och i arbetslivet. Och i det som är förgängligt i människans existens. I galleriets tre rum får ni möta tre berättelser om livet. Rum 1 handlar om arbetslivet ”En semla om dagen”. Rum 2 handlar om åldrandet, hur det är att vara nära någon som drabbats av demens. Rum 3 är där Nina går för att finna återhämtning och kraft. Det är blommornas och naturens värld.

Med andra ord ska ni vara välkomna till en spännande utställning där ni får möta livet i full blom, i glädje och i sorg. Lagom till utställningen släpper Nina sin tredje bok ”Mörrimyökky, Jag packar min väska”

Boken är en diktbok med teckningar inspirerade av hur det kan vara att åldras och att ha en nära anhörig som drabbats av demens.

 

Galleriet är öppet fredag - söndag under fyra veckor, sista helgen är 12-14 maj. 

Konstliv Sjuhärad är en förenlig som bildades 2007 i syfte att synliggöra och utveckla det lokala konstlivet genom att skapa nya mötesplatser och samtal mellan yrkesverksamma konstnärer och publik.

 

21 april kl 19

Vin & Vintage

Välkommen återigen till en lyxig och hållbar afton på tema 'slow fashion & hållbar garderob' tillsammans med Theresa Skjolden.

Vi kör samma upplägg som den 24 mars, läs mer under det evenemanget.  

Föreläsning & stylingtips: ca 50 min. Vin, mingel & frågor: ca 50 min. 

Pris 395 kr inklusive ett glas vin och småplock

 

8 april kl 13

Påskharen kommer till Rydals Herrgård och gömmer ägg.
Anmäl ditt barn för att få en skattkarta.

I  Herrgårdsparken kommer vi ha försäljning av lättare lunchrätter på påsktema men inne i Herrgården dukar vi upp en klassisk Påskbuffé
både på påskafton och påskdagen mellan kl 13 - 17 för 695 kr.

 

 Skärtorsdag 6 april kl 18

Vi spinner vidare på vår succé med Elvis och vi kör nu musikaftnar en torsdag i månaden. Denna torsdag, som dessutom är skärtorsdag, förgyller två gubbar, en från Seglora, en från Borås, kvällen. De heter Tomas båda två men kallar sig Benke & Benke när de uppträder och de spelar blues, 60- & 70-talscovers så taket lyfter.

Fritt inträde.

 (Det var knökat sist så kanske bra boka bord)

31 mars kl 19

Opera- & musikalkväll

Gillar du opera och musikal är det till denna afton du ska boka bord. Njut av kända arior medan du sitter vid middagsbordet.

Pris 400 kr inkl 2 rätter. Barbiljett 100 kr

 

 

24 mars kl 12

Vernissage

Herrgårdskällaren i Rydals Herrgård visar konst i samarbete med Konstliv Sjuhärad. Först ut är tre konstnärskollegor från Kind, Annika Edberg, Inga-Lill Lodeby och Marie-Louise Lindell

Annika arbetar i blandteknik såsom rispapper, plåt, akvarell och objekt från naturen som kombineras och fogas samman till bilder och skulpturer, med fokus på harmoni, balans och rena helheter. Inga-Lill arbetar med olja och grafik, ett klassiskt oljemåleri med djärva, kreativa kombinationer av färg och motiv som blir stora uttrycksfulla målningar eller grafiska svartvita tryck. Marie-Louise, arbetar med akryl och grafik. Ett spontant, flödigt måleri där halvt abstrakta, rofyllda bilder i färg, mörker och ljus illustrerar människans litenhet i naturens storhet.

Konstliv Sjuhärad är en förenlig som bildades 2007 i syfte att synliggöra och utveckla det lokala konstlivet genom att skapa nya mötesplatser och samtal mellan yrkesverksamma konstnärer och publik.
Föreningen skall stå för hög kvalitet, mångfald och samarbete

Kinds konstverk visas under fyra veckor, fredag - söndag med öppettider som följer herrgårdens. Nästa gång det blir vernissage med helt nya och unika konstnärer är den 21 april, därefter den 19 maj och den 16 juni. Ju närmare sommaren vi kommer ju mer fokus blir det på installationer och skulpturer även i trädgården.

 

24 mars kl 19

Vin & Vintage

Välkommen till en lyxig och hållbar afton på tema 'slow fashion & hållbar garderob' tillsammans med Theresa Skjolden.Theresa är sustainable stylist och föreläsare inom Slow Fashion liksom en av de medverkande i tv-programmet RESTYLE under våren 2023.

 

Vi får bland annat lära oss vad sakta mode betyder, hur man vet när ett plagg är vintage och hur färger förlorar sin rikedom. Theresa reder ut begreppen och utlovar en färgsprakande och glammig afton med vintage och personlig stil.

Efter föreläsningen njuter vi av vin och läckra munsbitar tillsammans med Theresa och alla andra i sällskapet, vi ställer frågor samt delar med oss av tips och funderingar.

Föreläsning & stylingtips: ca 50 min. Vin, mingel & frågor: ca 50 min. 

Pris 395 kr inklusive ett glas vin och småplock.

 

2 mars kl 18

Elvis Presley

På torsdagar håller vi öppet till sent för dem som vill känna att det snart är helg och ta en öl eller äta en bit mat efter jobbet. 

Denna torsdag förgyller Thomas Klasson kvällen med sina Elvistolkningar på gitarr. 

Ett rejält drag utlovas.

Fritt inträde

24 februari kl 19

Opera- & musikalkväll

Njut av opera och musikal tillsammans med pianister och sångare från bland annat Göteborgsoperan medan du sitter vid middagsbordet.

Pris 400 kr inkl 2 rätter. Barbiljett 100 kr

 

14 februari kl 19

Violinisten Anton Sokolov och konsertpianisten Svetlana Beliakovskaja ger en musikupplevelse över det vanliga denna Alla Hjärtans Dag.

Vi ser naturligtvis till att du får en trevlig kväll vare sig du kommer själv eller i sällskap. 

För meny och bokning, se fliken 'Mat & Dryck'

 

11 februari kl 19 FULLBOKAD

Gillar du Buck Owens, Merle Haggard, Georg Jones och Dolly Parton? Glöm dem för denna kväll anländer Don Redmon Trio direkt från Nashville till Herrgården. På med hatten och njut av en countrymusikalisk helkväll! 

400 kr inklusive 2 rätter.

Några barplatser för 100 kr går att knö in.

27 januari kl 19

Opera- & musikalkväll

En oförglömlig kväll bjuds ni på när Herrgården gästas av operasångare och
pianister som ger oss de mest omtyckta ariorna.

Pris 400 kr inkl 2 rätter. Barbiljett 100 kr

 

 

20 januari kl 19

Folkmusikalisk Afton

En musikkväll som ingår i vårt tema Traditionell Folkmusik. 

Först hos oss i år blir den isländska världsmusikgruppen Byzantine Silhouette som är kända för sina eldiga tolkningar av balkanmusik. Vi får under konserten uppleva grekiska, makedonska, bulgariska och turkiska sånger på instrument som klarinett, tomboura, saz, oud, slagverk, bas och dragspel.

Musiken med tillhörande middag vävs samman till en fantastisk cocktail av österländsk mystik.

Pris 400 kr inkl 2 rätter.  Barbiljett 100 kr. Köp här

 

 

Säsongens program 2022

 

9 december kl 19 i Rydals Konsertsal

I konserten Jul i Nord möter du bortglömda julskatter från Norden och svängig dansmusik blandat med våra allra mest omtyckta julvisor.

1 december kl 18.30 i Rydals Konsertsal

A Swingin' Christmas

Smoke Rings Sisters gör come back!  Arne Murby på piano. 

27 november kl 12-16

Årets traditionella Julmarknad. Hantverk och det som hör till julen till i marknadsstånden. Tomten har även i år kl 13 lovat att ta emot barnens önskelistor inför julafton. Skinkmackor, lussebullar, julmust och glögg till försäljning ute i parken för de som inte samlas inför årets första Julbord kl 16 inne i Herrgårdsbyggnaden. 

26 november kl 15 i Rydals Konsertsal

Adventstid inleds med en Adventskonsert då manskören Cantorum traditionsenligt kommer till Rydal. I år kryddas konserten med solisterna Saga Ludvigsson, den unga talangen från Örby och Rydals egen Olof Söderberg. Dirigent Bo Glembring

18 november kl 19 FULLBOKAD

Opera- & musikalkväll

Anställda på Göteborgsoperan gör denna kväll det de gillar mest, uppträder med sina bästa och mest väl inövade stycken medan du sitter vid middagsbordet. 

Pris 400 kr inkl 2 rätter

11 november kl 19

Nordisk Folkmusikalisk Afton

En musikkväll som ingår i vårt tema Traditionell Folkmusik.

Den norsksvenske trion Eriksson, Myhr och Malmström spelar folkmusik på gitarr, hardangerfela och klarinett. 

Meny på temat. Pris 400 kr inkl 2 rätter

 

10 november kl 19

Mårten Gås

Den Skånske konsertpianisten Tommy Jonsson underhåller med skånskt musikprogram medan ni avnjuter en klassisk Gåsamiddag i vacker herrgårdsmiljö. 

22 oktober kl 18

Mordmysterium

Vad passar väl bättre en höstkväll än att tända stearinljus i en nedsläckt herrgård för att lösa en mordgåta? Håller du med är du välkommen denna lördag för att först få en introduktion om din rollfigur, därefter slå dig till bords samtidigt som du utför olika uppdrag med hjälp av ledtrådar. Vågar du ge dig upp på vinden? Ner i källaren? Alla är misstänkta och du kan inte lita på nån. Kanske är det du som är mördaren.

 

Du som deltagare väljer själv vilket engagemang du vill lägga ner men gillar du att mingla och diskutera dina misstankar med övriga gäster kommer kvällen bli en succé! Vi begränsar deltagarantalet denna första gång till 40 personer. Vi lovar att ni kommer ha kul!

795 kr inkl 3 rätter

 

14 oktober kl 19

Folkmusikalisk Afton

Den svenska duon Oskar & Jonathan kommer locka till dans när de spelar traditionell svensk folkmusik på dragspel och nyckelharpa medan den polsk-belgiska duon Nowak Hendrix bjuder oss på sin allra vackraste musik på klarinett och durspel.
Pris 400 kr inkl 2 rätter 

1 oktober kl 17 - sent

Oktoberfest

En oktoberfest på riktigt pågår egentligen under hela 16 dagar men på Rydals ordnar vi fest under hela lördagen!! Vi förvandlar vår Herrgård till en bayersk ölhall där vi självklart serverar öl men även vin, cider och såklart Bratwurst och surkål. En riktigt blåsorkester underhåller med ompaompa. 

Öva på Fågeldansen och klä er i lederhosen, tyrolerhatt och dirndl om ni vill!

1 oktober kl 12 - 16 INSTÄLLD

Höstmarknad i Herrgårdsträdgården

Tyvärr har det blivit ett stort bortfall av  knallar varför vi ställer in vår Höstmarknad. Några stånd, bland annat Quna Kombucha och glaskonst, kommer ni däremot hitta i Rydals Museum tvärs över gatan.

23 september kl 19

Älskar ni musikal är denna afton tillägnad er!

Förbered er på våra mest välkända klassiker från musikalens värld. 

Pris 400 kr inkl 2 rätter alternativt barbiljett för 100 kr

9 september kl 19

Ottomansk Afton

En musikkväll som ingår i vårt tema Traditionell Folkmusik.

Tre musiker, Maryam Javidmèhr, Avin Omar och Prabhat Das, har olika musikalisk och kulturell bakgrund och de samlas på Rydals Herrgård för att skapa ett spännande interkulturellt musikaliskt möte.

 

På instrumenten Tanbour, Saz, Oud och Tablas bjuds vi på en livfull repertoar; en frisk vind av blandade tonspråk, rytmer och en musikalisk dialog mellan kurdiska, persiska och indiska musiktraditioner. Trion vill visa oss att musik mår bra av att blandas och delas med.

Vi kommer under kvällen förflyttas till det urgamla Persien, både musikaliskt och på tallriken. 

Pris 400 kr inkl 2 rätter

4 september kl 16 i Rydals Konsertsal

En hyllning till Povel Ramel som skulle fyllt 100 år i år!

Vi firar hans födelsedag stort när den stora Lodolakören och solisterna

Pernilla Warberg och Göran Roempke kommer till Rydal.

Thomas Lagerberg dirigerar och sitter vid pianot.

Gitarr, Per Hovensjö och Bas, Fredrik Bergman.

Inträde 200 kr.

På Rydals Herrgård går det att äta middag både före och efter konserten. Efter konserten äter ni ihop med artisterna för att tillsammans smälta och diskutera intryck. 

26 augusti kl 19

Välkomna på Operakväll! 

En oförglömlig kväll bjuds ni på när Herrgården gästas av operasångare och
pianister som ger oss de mest omtyckta ariorna.

Pris 400 kr inkl 2 rätter. Barbiljett 100 kr

 

5 augusti kl 19

Välkomna på Grekisk Afton.

När kvartetten Tiganites Meres kommer till Sverige för att delta i den uppmärksammade Folk- och Världsmusikfestivalen välkomnar vi dem till Rydals Herrgård då vi vill uppmärksamma artister som ingår i World Session, dvs traditionell och samtida folkmusik från hela världen. Teganites Meres kommer från Thessaloniki och Aten och spelar Rebetiko, en slags grekisk blues, medan vi lagar en måltid som först består av grekisk plockmat och därefter antingen grekisk lammgryta eller vegetarisk Moussaka, 

Pris 400 kr. 

 

 

15 juli kl 19

Bröderna Rongedal,
kända bland annat från Melodifestivalen och ett tidigare uppträdande på Rydals Herrgård, bjuder på fantastisk underhållning medan vi på Herrgården bjuder på lika fantastisk mat, förrätt och varmrätt.
Vår huspianist Arne Murby kompar, allt till priset av 300 kr. 

För 100 kr får du en barbiljett. 

Olof utlyser en tävling under kvällen, vem är Henrik och vem är Magnus? 

1 juli kl 19

Seven Foot Frank
släpper sin debutplatta 'The Worm Ouroboros' denna dag och firar den med en releasefest hos oss.
Om du gillar traditionell musik från 1920-talets Amerika spelad med autentiska akustiska instrument som banjo, fiol och mandolin är det till Rydals Herrgård du ska bege dig. 

Vi tar 300 kr för för- & varmrätt inklusive konserten alternativt en barbiljett för 100 kr.

11 - 12 juni kl 10 - 18

Nycirkusfestival i Rydal

Du kan under hela helgen njuta av härliga måltider med fokus på livsbejakande mat. Herrgårdens kiosk kommer att tända grillen för korv samt ha försäljning av mackor, smörrebröd och fika. I parken hittar du även ett mysigt festivaltält att hänga i, herrgårdens parkscen och en hoppborg.

För program och mer info. 

4 juni kl 12 - 18

Denna dag är det Rydalsdagen.

Rydalsfödde trubaduren Sebastian Ekeblad underhåller kl 16. 

Rydals Bouleturnering kl 14. Anmäl deltagande eller lag till Hugo. 

För barnen blir det Ponnyridning kl 12.

 
29 maj kl 14

Vi firar självklart MOR den 29 maj med en specialkomponerad festlig meny.
Vi kan tyvärr inte ta emot fler bokningar för att äta men för att lyssna på

De brede Pöjkarna finns inga begränsningar. Är vädret fint sjunger de med kärlek i hjärtat i vår Herrgårdsträdgård för alla som vill lyssna. Olof Söderberg är en av de brede som ihop med Anton Ljungkvist blir De brede Pöjkarna. 

Tommy Johnsson sitter vid pianot.

 

13 maj kl 19

Vi håller öppet till sent denna fredag och kör en kväll med tema Spansk Afton. Jorge kommer till Herrgården för att presentera sina olika Cava Snou och till dem kommer vår kökschef Benny laga passande spanska rätter. Se meny och priser under fliken Mat & Dryck

30 april kl 12 - 16

Vårmarknad i Herrgårdsträdgården

&
Ponnyridning 

Denna dag samarbetar vi inte bara med våra vårmarknadsutställare utan även med Rydals Museum. En buss går från Göteborg kl 10.30 till Rydal för att vara framme kl 11.30 för maskinvisning. Redan från kl 12 går det bra att äta Herrgårdslunch inne i Herrgården eller ute i herrgårdsparken.

Bussen går tillbaka kl 14.30. Vill du åka buss för att gå på maskinvisning och besöka Rydals Vårmarknad kostar den 250 kr tur och retur. Vill du både åka buss, gå på maskinvisning, besöka vårmarknaden och äta Herrgårdslunch är priset 400 kr. 

 

 

29 april kl 19

Stefan Sporsén Quartet
består av just Stefan Sporsén (vocals, trumpet) men även Stefan Wingefors (piano), Viktor Turegård (kontrabas) och Lars Lade Källfeldt (trummor). Tillsammans utgör de en stjärnkonstellation av Göteborgs mest tongivande musiker och de kommer till Rydals Herrgård denna kväll.. 

 

Stefan Sporsén bjuder med sitt band, sin lyriska trumpet och sin sång på sina favoritlåtar; ett knippe ömma, vackra, lite udda jazzstandards och italienska schlagers.

Kvällen erbjuder en upplyftande, uppfinningsrik och bitterljuv vokaljazzkvälll i Chet’s, Miles, Sinatras, Rita Pavones - och Sporséns anda.

Kvällen till ära lagar vi på Herrgården en Italiensk måltid åt våra gäster. 

Boka din plats här.

 

23 april kl 19

Gästspel

Sebastian Gibrand är kocken som vi känner igen som 2019 års vinnare av Kockarnas Kamp liksom Nobelkocken samma år men även den som fått Silver i världens mest prestigefyllda kocktävling Bocuse d'Or. 
Den 23 april kommer han till Rydals Herrgård för att tilllaga en oförglömlig måltid på lokala råvaror ihop med sin kollega Robert Sjöberg. Robert har tidigare varit sous-chef på Volt, Sveriges första KRAV-märkta stjärnkrog. 

 

 

17 april kl 13

Påskharen kommer till Rydals Herrgård och gömmer ägg.
Anmäl ditt barn för att få en skattkarta.

I vår park kommer vi ha försäljning av lättare lunchrätter på påsktema men inne i Herrgården dukar vi upp en klassisk Påskbuffé
både på påskdagen och på annandagen mellan kl 13 - 17 för 450 kr.

 

9 april 

Denna dag samarbetar vi med Rydals Museum. En buss går från Göteborg kl 10.30 till Rydal för att vara på plats 11.30 för maskinvisning. Redan från kl 12 går det bra att äta Herrgårdslunch inne i Herrgården eller ute i parken.

Bussen går tillbaka kl 14.30. Vill du åka buss kostar den 250 kr tur och retur. Vill du både åka buss, gå på maskinvisning och äta Herrgårdslunch är priset 400 kr. 

Boka din plats här.

 

 

8 april kl 19

 Blake Miller and the Old Fashioned Aces 
blåser nytt liv i gammalt sound.
Njut av mat från Cajunköket till tonerna av gamla fiollåtar, klassiska countrylåtar och dansbandsfavoriter.  
Buss Borås tur och retur denna dag. 

Boka din plats här

 

26 mars kl 19

 En hyllning till James Bond 

Vår paparazzi är på plats när vi rullar ut Röda mattan för att låta er göra entré på Rydals Herrgård.

På menyn har vi Dry Martinis och Bollinger och en 3-rätters meny med lyxig twist.

Klä er i smoking och coctailklänning om ni vill, annars är ni lika rätt i torrdräkt, bikini, chinos och polo. 

Arne Murby, Karin Funk & Peter Eriksson underhåller med våra kära Bondlåtar.

26 februari kl 19

 Cena Piemontese

Kockar från Italien gästar Rydal denna afton. De bjuder på italiensk mat och italienska viner så att vi under lättsamma former kan förflytta oss till norra Italien, närmare bestämt till Piemonte, där vi får uppleva en lärorik och gastronomisk resa med Robert som vår ciceron.

 

Robert är den prisbelönta krögaren på Strandverket Marstrand liksom Dining Room Lindholmen men även vinagent för '1868 Group'. 

Säsongens program 2021

 

11 december kl 16 i Rydals Konsertsal

I år håller manskören Cantorum sin traditionsenliga julkonsert i Rydal!

Fritt inträde men förbokning krävs.

I Herrgårdsträdgården säljer vi fingerfood och drycker. 

 

28 november kl 12-16

Årets traditionella Julmarknad. Hantverk och det som hör till julen till i marknadsstånden. Tomten kommer kl 13 för att ta emot barnens önskelistor inför julafton. Skinkmackor, lussebullar, julmust och glögg till försäljning, 

 

13 november kl 19

Robin Stegmar,
den folkkära och välkända artisten och skådespelaren,
är först ut att inta scenen på Rydals Herrgård där han kommer att trollbinda och överraska när han hyllar Jaques Brel tillsammans med pianisten Kalle Stintzing i showen

'Det doftar Öl' 

Pris: 699 kr inkl varmrätt, barbiljett 350 kr

 

7 november kl 17 i Rydals Konsertsal

Jussis Pärlor på Mitt Sätt

Olof Söderberg sjunger ur Jussi Björlings rika repertoar tillsammans med 
Arne Murby vid pianot. 

Pris: 300 kr 
Fri entre för de som varit matgäster på Rydals Herrgård och ätit Allhelgonameny 
eller
är medlemmar i Rydals Byalag.

 

 

Säsongens program 2020

21 november kl 19 INSTÄLLT pga COVID-19

Du blir både trollbunden och överraskad när 

Robin Stegmar hyllar Jaques Brel i showen 'Det doftar Öl'

Pris: 495 kr inkl franskinspirerad helgmiddag. Dryck tillkommer

läs mer

 
14 november kl 19

Var beredda på en kväll med god mat och skön underhållning när Showgruppen Grace bjuder in er till showen Graceland. De sjunger Elvis med sin egen lilla twist och bjuder på en och annan överraskning! 

Pris: 495 kr inkl helgmiddag. Dryck tillkommer

7 november kl 19

Det kommer att svänga och gunga rejält när 

Timo Nieminen och Gunnar Frick åker till Tupelo på en musikalisk resa där de bjuder på Elvis Presleys kända rocklåtar och sköna ballader.
Missa inte föreställningen 'Remember Elvis

Pris: 495 kr inkl helgmiddag. Dryck tillkommer

3o oktober kl 19

Välkomna till Viruspojkarnas versioner av gamla och helt nya låtar som kommenterar det aktuella läget.

Viruspojkarna består av Henrik Wallgren, Stefan Sporsén och Per Umaerus.

Pris: 595 kr inklusive Herrgårdens burgare av olika sorter. Dryck tillkommer  

24 oktober kl 19

En underhållande tillställning med smittande glädje och ostoppbar energi när Duratrion med de kända musikalartisterna Anders Wängdahl, Tobias Ahlsell och David Lundqvist förgyller och förhöjer denna lördagskväll på Herrgården.  

Pris 495 kr inklusive helgmiddag. Dryck tillkommer

17 oktober kl 19 FULLBOKAT

Sonja Aldén 

En av våra mest folkkära sångerskor som efter sitt genombrott år 2007 i Melodifestivalen med jättehiten "För att du finns" både grammisnominerats och vunnit Rockbjörnen som årets kvinnliga artist.

Pris: 695 kr inkl helgmiddag. Dryck tillkommer

10 oktober kl 19.30

Gästspel Richard Waje

Richard Waje är fiskkock, krögare och 

kokboksförfattare med inrikting på allt från hav och sjö men också TV- och radiokock i program som Toppform, Meny i P1 och finalist i Kockarnas Kamp. 

Richard Waje kommer nu till Rydals Herrgård för att gästa vår egen köksmästare Filippa Adlerson.

Pris: 695 kr för en 4-rätters specialkomponerad meny. Dryck tillkommer

3 oktober kl 19 FULLBOKAT

Middagsshow med Fröken Signe

En kväll att minnas med bland annat schlagerdängor

som bjuder in till allsång och underfundiga visor och rockhits som gör att du inte kan sitta still.

Fröken Signe består av Malin Carlsson, Caroline Stadelmann, Eva Essvik & Hanna-Sofia Richardsson

Pris: 495 kr inkl helgmiddag. Dryck tillkommer

26 september kl 19 FULLBOKAT

Lyssna på en vänskapsmatch mellan Sverige - Italien. Musikalartisten Kattis Trollregn representerar Sverige och operasångaren Marco Stella försvarar Italiens färger. Stenhård domare är Göteborgsoperans Anders Ottosson vid pianot. Kvällens fokus är att du som gäst står högst på prispallen och lämnar kvällen nynnandes på... ja, det var just det...

Pris: 495 kr inkl herrgårdsmiddag. Dryck tillkommer 

 
19 september kl 19 FULLBOKAT

14-åriga Saga Ludvigsson från Örby tog sig till final i Talang 2019 och har även medverkat på Gothia Cups invigning på Ullevi, Partille Cups invigning på Scandinavium och Herrarnas EM-final i Handboll på Friends Arena. Hon har även synts i TV på Bingolotto. Ikväll uppträder hon tillsammans med Kevin Andersson och bjuder på låtar från gamla 50-talslegender till nutida stjärnor. 

Pris: 495 kr inkl herrgårdsmiddag. Dryck tillkommer. 

5 september kl 19

David Carbe och Hanna Boquist bjuder oss på allt från Boogie Woogie till musikal med härliga hits från Evert Taube, Alice Babs, Ted Gärdestad, Frank Sinatra med många fler och helt säkert en och annan Charlie Norman.

Pris: 495 kr inkl helgmiddag. Dryck tillkommer

Läs mer här

29 augusti kl 19 FULLBOKAT

Salongsmusik på Rydal

Romanser och sonater med sång och musik på piano, cello och klarinett.

Titus Johansson och Philip Engström, cello,

Carl Christiansson, Juan Zurutuza och Electra Oikonomi, piano, Julia Lidgren, sång och Alexander Warvne, klarinett. 

Pris: 495 kr inkl helgmiddag. Dryck tillkommer

22 augusti kl 19

En oförglömlig kväll bjuds ni på när Herrgården gästas av De brede pöjkarna 

Olof Söderberg & Anton Ljungkvist sjunger allt från Jussi Björling till Lasse Dahlquist och lite däremellan. Tommy Johnsson vid pianot. 

Pris: 495 kr inkl helgmiddag. Dryck tillkommer

15 augusti kl 19 FULLBOKAT

Stor musik i litet format

Det är en ära att få presentera Miracle Hot Three som kommer att bjuda på svängiga låtar från jazzens guldera med musik som vi förknippar med Louis Armstrong, Duke Ellington, Benny Goodman & Ella Fitzgerald.
Miracle Hot Three består av Niklas Carlsson, trombon, Olof Skoog, saxofon och Arne Murby, piano.

Pris: 495 kr inkl helgmiddag. Dryck tillkommer.

15 augusti kl 15

bjuder vi på italienska bak- och operaverk när Birgitta Rasmusson från Hela Sverige Bakar och operasångaren Marco Stella bjuder in till konsert med dopp. 

400 kr inklusive kaffe. 

8 augusti kl 19

"Hon som kom före"

Sanna Martin, sång och Svenna Dahlberg, piano hyllar ledstjärnorna Margaretha Krook, Sonya Hedenbratt och Bette Midler genom personliga reflektioner, anekdoter och vacker musik. 

Pris: 495 kr inkl helgmiddag. Dryck tillkommer.

8 augusti kl 12-15

Ännu en gång får vi hälsa vår fantastiska 7-manna blåsorkester tillbaka som bjuder på vacker musik till er lördagslunch på herrgårdens uteservering. Orkestern spelar med några pauser från kl 12 till kl 15.

1 augusti kl 19

erbjuder vi finstämd underhållning "På kryss med Taube". David Anthin och Martin Bagge framför sånger av vår älskade Evert Taube.

Pris: 495 kr inkl helgmiddag. Dryck tillkommer. 

 
25 juli kl 19 FULLBOKAT

Rydals Herrgårds Musikalafton.

Älskar ni musikal är denna afton tillägnad er. 

Olof Söderberg, Hanna Boquist, Karin Funk och Arne Murby bjuder på våra mest älskade musikalklassiker. 

Pris: 495 kr inkl helgmiddag. Dryck tillkommer.

24 juli kl 18

Sebastian Ekeblad, trubadur från Rydal.  

18 juli kl 19 FULLBOKAT

Vill ni ha swing, jazz, evergreens och boogie woogie ska ni komma till oss den 18 juli kl 19 då Smoke Ring Sisters skapar en sprakande herrgårdsupplevelse. 

Pris: 495 kr inkl helgmiddag. Dryck tillkommer.

17 juli kl 18

Välkommen till vår uteservering där pianist Arne Murby underhåller i sommarkvällen.

11 juli kl 12-15

under vår lunchöppning kommer vår 7-manna blåsorkester tillbaka. 

10 juli kl 19 

Christoffer Lindal tar med sig sin gitarr och framför Bellmans epistlar. Är vädret fint sitter han i pergolan, annars inne i vår matsal.

4 juli kl 19 

Olof Söderberg, Helen Jonsson, sång och violin, och Arne Murby, piano, att framför sitt program med klassiska stycken från operett och musikal. 

Pris: 495 kr inkl helgmiddag. Dryck tillkommer. 

12 juni kl 19

Bröderna Rongedal med pianist Arne Murby 

Pris: 495 kr inkl helgmiddag.

bottom of page