
Mat & Dryck
Luncher
serveras tisdag - fredag mellan kl 12 - 15
lördag 13 - 16, söndag 13 - 17
7 - 10 februari
Tisdag
Klassisk Pyttipanna
Pocherad Kummel med Fänkålssallad
Onsdag
Klassisk kyckling i Currysås med ris
Pocherad Kummel med Fänkålssallad
Torsdag
Klassisk kyckling i Currysås med ris
Ugnsbakad lax med citronsås
Fredag
Wallenbergare
Ugnsbakad lax med citronsås
Lördag
Herrgårdsklassiker
Söndag
Herrgårdsklassiker & Söndagsmiddag
Veckans Vegetariska
Lasagne
14 - 17 februari
Tisdag
Wallenbergare
Panerad Spätta med Remoulad
Onsdag
Schnitzel med stekt potatis
Panerad Spätta med Remoulad
Torsdag
Schnitzel med stekt potatis
Havets Wallenbergare
Fredag
Biff Stroganoff med ris
Havets Wallenbergare
Lördag
Herrgårdsklassiker
Söndag
Herrgårdsklassiker
Veckans Vegetariska
Kålpudding
21 - 24 februari
Tisdag
Biff Stroganoff med ris
Inkokt lax med vårprimörer & Dillkräm
Onsdag
Isterband med Dillstuvad Potatis
Inkokt lax med vårprimörer & Dillkräm
Torsdag
Isterband med Dillstuvad Potatis
Torsk med Äggsås
Fredag
Kålpudding
Torsk med Äggsås
Lördag
Herrgårdsklassiker & Afternoon Tea
Söndag
Herrgårdsklassiker & Söndagsmiddag
Veckans Vegetariska
Bakad Butternutpumpa med Pesto
Sallad, stilla eller bubbligt vatten, kaffe & liten kaka ingår
Vardagar 145 kr
Alltid på Rydal
Varje dag, vardag som helg, finns våra Herrgårdsklassiker på menyn
Sallad, stilla eller bubbligt vatten, kaffe & liten kaka ingår
Olofs Silltallrik 120 kr
Toast Skagen 120 kr
Vichyssoise med smördegsstick 99 kr
(potatis- & purjolökssoppa med smördegsstick bakad på margarindeg)
Rydals Köttbullar på nötfärs med potatismos, sås, pressgurka & lingon
Kallrökt Savolax med dillstuvad potatis
Rydals Räkmacka
189 kr
Biffstek med lök 299 kr
Smörstek sockerkaka med vanlijglass & sirap 110 kr
Bärsmulpaj 110 kr
Tryffel 40 kr
Söndagsmiddag
Varannan söndag hopps vi ni samlar er familj på en två- eller trerättersmiddag
Söndagsmiddag 12 februari
Farmors Anjovisrulle
Svampsoppa
Toast med rökt älgbog
Oxrullader
Torskrygg med brynt smör
Bakad rödbeta med potatispuré & hasselnötter
Bärpaj
Crème Brulé
Chokladpudding
Söndagsmiddag 26 februari
Olofs Silltallrik
Räkcrèpes
Tomatsoppa
Plommonspäckad Fläskkarré
Fiskgratäng
Vegetariska kåldolmar
Bohuslänsk Äggost med Björnbärssylt
Fattiga Riddare
Ungstekta Mandeläpplen
Söndagsmiddag 12 mars
Råraka med rom
Solöga
Caprese på Burrata
Biffstek med lök
Spätta menunière
Rödbetsbiffar med aioli & pommes
Herrgårdens Ostkaka
Ingefärspäron
Brownie
Söndagsmiddag 26 mars
Ost- Charkbricka
Räkcoctail
Svampcrèpe
Ungstekt Lax med Citronsås
Helstekt Vårkyckling
Bakad Butternutpumpa med Pesto & Feta
Crème Brulé
Ungstekta Mandeläpplen
Nyponsoppa
med Mandelbeskvier & Vaniljglass
Söndagsmiddag 16 april
Olofs Silltallrik
Toast Skagen
Nässelsoppa
Lammstek med Potatisgratäng
Rödtungarullader
Ugnsbakad Rotselleri
Glace au Four
Rabarberpaj med Vanlijglass
Brownie
495 kr för tre rätter, 395 kr för två
Afternoon Tea kl 14 - 17
med pianist
28 januari, 25 februari & 25 mars
Sandwich med ägg & krasse, sandwich med gurka, rågsnitt med lax, räksnitt, pumpernickel med ädelost, scones med clotted cream & olika sorters sylt samt lemoncurd, engelsk fruktkaka, chokladtartlett, pie of the month, citronflan, hallongrottor, brownie, kolasnitt, chokladsnitt & kransekager
395 kr
Vi känner för vår byggd och uppmuntrar de verksamheter som värnar Marks textilhistoria. Därför drar vi 100 kr på notan om du visar upp ett kvitto på din lördagsshopping från de fina textil-, garn & inredningsaffärerna Fritsla Tyglager, Kinna Garn, Skroten eller Kasthall Mattor.
Ett glas Champagne
100 kr
Alla Hjärtans dag 14 feb kl 19
Violinisten
Anton Sokolov
och konsertpianisten
Svetlana Beliakovskaja
ger en musikupplevelse över det vanliga denna kväll.
Charkbricka
Helstekt Biffrad med Dijon- & örtdressing, persiljssmör & klyftpotatis
Torskrygg med tomat- & saffransbuljong, fänkålsallad & färskpotatis
Risotto med grönmögel & rostade Hasselnötter
Kärleksswiss
495 kr
Påsk 8 - 9 april kl 13 - 17
På påskafton & på påskdagen dukar vi upp en påskbuffé inne i Herrgården
695 kr
Mors Dag 28 maj
med pianist
Toast Skagen
Grön Ärtsoppa med krabbkrustad
Caprese på Burrata
Dubbelmarinerad fläskfilé med ljummen sallad på vårtomater & kronärtsskockor
Bohuslänsk Fiskgryta
Risotto med sparris
Jordgubbstartlett
Vaniljglass med rabarberkompott & kaksmulor
Brownie
495 kr för tre rätter, 395 kr för två